Divadlo kouzel Praha byl kouzelnický klub, který časopis ABC v roce 2007 označil za největší v Česku, tehdy sdružoval šestatřicet členů. Scházel se v Salesiánském divadle v Praze-Kobylisích, kde členové na pravidelných schůzkách a společných akcích brousili svá vystoupení. Založil ho kouzelník Jaroslav Randáček, který vystupoval jako Marvin.
Salesiánské divadlo na Kobyliském náměstí, kousek od stanice metra Kobylisy, k tomu sedělo. Sál z roku 1936 pojme skoro čtyři stovky diváků. Právě tady se konal i mezinárodní Interfestival magie, XVI. ročník v roce 2006 a XVII. o rok později, na který se sjížděli kouzelníci z řady zemí.
Dnes už se klub podle všeho neschází a jeho činnost utichla, stopu v pražském kouzelnickém životě po sobě ale zanechal. Pamatuje někdo z vás na jeho schůzky nebo na některý ročník Interfestivalu magie v Kobylisích?
Divadlo kouzel Praha, kdysi největší kouzelnický klub u nás
- Ondřej Pšenička
Na Interfestival v Salesiánském divadle si vzpomínám. Pokud mi paměť dobře slouží, hlavním lákadlem byl tenkrát japonský kouzelník Yugi Yamamoto. Jeho využití izolepy u různých kouzelnických metod bylo fascinující.
Schůzky Klubu Divadla kouzel jsem se myslím, zůčastnil pouze jednou a vím, že to bylo moc milé setkání. Máme tu některé členy Klubu DIvadla kouzel, kteří na schůzky docházeli pravidelně, aby nám osvětlili jeho moderní historii?
Schůzky Klubu Divadla kouzel jsem se myslím, zůčastnil pouze jednou a vím, že to bylo moc milé setkání. Máme tu některé členy Klubu DIvadla kouzel, kteří na schůzky docházeli pravidelně, aby nám osvětlili jeho moderní historii?